STA M
Agenda

zondagslezing: the spanish forger unmasked

28.04.2019
Christina Currie

inschrijvenover de exporeeks: samenleven met misdaad

  • Zondag 28 april 2019
  • Van 10.30 tot 12 uur
  • Taal van de lezing: Engels
  • Prijs: gratis i.h.k.v. Erfgoeddag in het thema 'Hoe maakt u het?'
  • Ihkv de expo 'Het museum van de misdaad' (16+): expo gratis te bezoeken op Erfgoeddag

Met behulp van state-of-the-art wetenschappelijke onderzoeksmethoden en een interdisciplinaire aanpak, onderzochten Christina Currie, Steven Saverwyns en Dominique Vanwijnsberghe twee schilderijen in de stijl van de zogenaamde Spaanse vervalser. Zijn slimme vervalsingen hebben sinds eind 19de eeuw ontelbare musea en verzamelaars om de tuin geleid, maar worden nu herleid tot hun ware aard.

christina currie

Dr. Christina Currie is hoofd wetenschappelijke beeldvorming aan het Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium (KIK-IRPA) in Brussel en gespecialiseerd in het technisch onderzoek van schilderijen.

i.h.k.v. erfgoeddag

Erfgoeddag 2019 heeft als thema 'Hoe maakt u het?' en zet daarmee vakmanschap en meesterschap in de schijnwerpers. Het STAM kruist dit thema met de lopende expo 'Het museum van de misdaad' en komt uit bij de kunst der vervalsen van kunst. Ook hiervoor is een specifiek vakmanschap vereist!

reeks 'samenleven met misdaad'

Tijdens de expo 'Het museum van de misdaad' (26.10.2018 t.e.m. 02.06.2019), kan je vanaf december elke maand op een zondagvoormiddag in het STAM terecht voor een lezing. Deze lezingen maken deel uit van de reeks 'Samenleven met misdaad'. Daarin bundelen STAM en Vormingplus hun gezamenlijke randprogramma bij deze expo.

Organisatie: het STAM i.s.m. Vormingplus Gent-Eeklo.

Ook in het STAM

Stadsmuseum Gent

Bijlokesite
Godshuizenlaan 2 - 9000 Gent
09 267 14 00
info@stamgent.be

  • Vlaanderen verbeelding werkt
  • Logo Gent 125Px
made by