STA'M

zondagslezing: the spanish forger unmasked

Christina Currie

Met behulp van state-of-the-art wetenschappelijke onderzoeksmethoden en een interdisciplinaire aanpak, onderzochten Christina Currie, Steven Saverwyns en Dominique Vanwijnsberghe twee schilderijen in de stijl van de zogenaamde Spaanse vervalser. Talloze musea en particuliere verzamelaars vanaf het einde van de negentiende eeuw werden bedrogen door deze slimme vervalsingen maar dit wordt nu onthuld.

christina currie

Dr. Christina Currie is hoofd wetenschappelijke beeldvorming aan het Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium (KIK-IRPA) in Brussel en gespecialiseerd in het technisch onderzoek van schilderijen.

i.h.k.v. erfgoeddag

Erfgoeddag 2019 heeft als thema 'Hoe maakt u het?' en zet daarmee vakmanschap en meesterschap in de schijnwerpers. Het STAM kruist dit thema met de lopende expo 'Het museum van de misdaad' en komt uit bij de kunst der vervalsen van kunst. Ook hiervoor is een specifiek vakmanschap vereist!

reeks 'samenleven met misdaad'

Tijdens de expo 'Het museum van de misdaad' (26.10.2018 t.e.m. 30.04.2019), kan je vanaf december elke maand op een zondagvoormiddag in het STAM terecht voor een lezing. Deze lezingen maken deel uit van de reeks 'Samenleven met misdaad'. Daarin bundelen STAM en Vormingplus hun gezamenlijke randprogramma bij deze expo.

Organisatie: het STAM i.s.m. Vormingplus Gent-Eeklo.