STA M
Agenda

stad van morgen: licht op groen

01.03.2012 17.02.2013
Lichtopgroen Stam

Gent is een grootstad waar een paar honderdduizend mensen wonen, werken, winkelen en studeren. De stad is dicht bebouwd met relatief weinig open ruimte en natuur. Het is dan ook een uitdaging om in dit stedelijk gebied bijkomende ruimte voor groen te zoeken. (foto © Phile Deprez)

Waar kan er bos bijkomen? Is het mogelijk om in elke straat bomen aan te planten? Is er plaats voor natuur in een havengebied? Het zijn vragen waarop een antwoord wordt gezocht, onder meer in het Groenstructuurplan van de Stad Gent dat recent werd goedgekeurd. Daarin worden de principes van het ruimtelijk structuurplan verder gedetailleerd inzake groen, natuur, bos en landschap. Meer daarover vind je op www.gent.be/groenstructuurplan.

De toekomstzaal van het STAM zet van 1 maart 2012 t.e.m. 17 februari 2013 het beleid rond natuur en groen in de kijker. Je komt er zowel te weten hoe er 100 jaar geleden werd gedacht over groen in de stad als wat de uitdagingen voor de komende jaren zijn. Bovendien kan je op de stoel van de burgemeester plaatsnemen en via een interactief computerspel zelf ondervinden hoe makkelijk of moeilijk het is om beleidsbeslissingen te nemen (foto © markee). Speel het spel online.


In samenwerking met de Dienst Stedenbouw en Ruimtelijke Planning, de Groendienst en markee.


fietstochten

Er vonden twee gratis fietstochten plaats langs groene realisaties in de stad waarbij men ook meer te weten kwam over de plannen voor meer groen in Gent. Begin- en eindpunt was het STAM. Enkele foto's van deze fietstochten bekijk je via Flickr.

Download hier de fietstochten voor eigen gebruik:
FIETSTOCHT RICHTING MARIAKERKE (15.04.2012):
kaart (pdf - 2MB) en tekstbundel (pdf - 51KB).
FIETSTOCHT NAAR DE GENTBRUGSE MEERSEN via Visserij en Arbedpark (16.09.2012):
kaart (pdf - 5MB) en tekstbundel (pdf - 59KB).
En als bonus de pancartes per stopplaats (pdf - 8MB).

Ook in het STAM

Stadsmuseum Gent

Bijlokesite
Godshuizenlaan 2 - 9000 Gent
09 267 14 00
info@stamgent.be

  • Vlaanderen verbeelding werkt
  • Logo Gent 125Px
made by