STA M
Agenda

Rondleiding 'De zusters van de Bijloke'

16.06.2024
IMG 3367 web c Michiel Devijver
TICKETS
  • Zondag 16 juni 2024
  • Start: om 10.30 uur in de STAMinkomhal
  • Duur: 1,5 uur
  • Prijs: 6 euro voor de rondleiding + je toegangsticket (gratis toegang voor Gentenaars, want zondagvoormiddag)

    Beeld: Michiel Devijver

Wat nu een culturele hotspot is, was meer dan zeven eeuwen lang een zorgsite. Op wandel op de prachtige Bijlokesite en in de historische Bijlokeabdij, kruip je in de huid van de zusters die hier werkten en woonden. 'Ora et labora' en caritas. Deze vrouwen verlieten het wereldlijke leven, maar stonden er tegelijk middenin. Een verhaal over gehoorzaamheid en rebellie, zorg en boss ladies avant la lettre. Over hoe zusters hun vrouwtje leerden staan, met de Heer in gedachten en de handen aan het bed.

Deze rondleiding neemt je mee naar binnen in het STAM en de Bijlokeabdij én naar buiten op de Bijlokesite. Binnen komen de abdijrefter, het dormitorium en de abdijkerk aan bod, waar de zusters leefden en woonden.

En dat voor maar 6 euro

De prijs voor de rondleiding is 6 euro per persoon, bovenop je toegangsticket voor het museum. Voor Gentenaars wil dit zeggen dat ze slechts 6 euro betalen in totaal, want op zondagvoormiddag is de toegang voor hen gratis. Kies het juiste tarief bij het online boeken van je tickets!

En voor- of achteraf kan je nog een stukje Côté Jardin meepikken, het jaarlijkse muzikale picknickfestival van Muziekcentrum De Bijloke, op de Bijlokesite.

Ook in het STAM

Stadsmuseum Gent

Bijlokesite
Godshuizenlaan 2 - 9000 Gent
09 267 14 00
info@stamgent.be

  • Vlaanderen verbeelding werkt
  • Logo Gent 125Px
made by