STA'M

zondagslezing: psychische gevolgen van seksueel misbruik

Stamlezing

Prof. dr. Frederic Declercq en klinisch psycholoog Inse Van Melkebeke gaan in dialoog over de kenmerken van een traumatische gebeurtenis en de klachten bij acute en chronische posttraumatische stress na seksueel geweld. Tevens worden de neurofysiologische reacties bij slachtoffers tijdens het seksuele geweld toegelicht, omdat deze reacties impact kunnen hebben op de latere beleving van de feiten. Ook wordt aangegeven welke factoren ondersteunend zijn in zowel de eerste als latere fasen van het verwerkingsproces.

Frederic Declercq is docent aan de Universiteit Gent (specialisatie psychotrauma) en forensisch deskundige (strafrechtelijk en burgerlijk). Inse Van Melkebeke is klinisch psycholoog, klinisch seksuoloog, psychotherapeut en EMDR therapeut met specialisatie psychotrauma.

reeks 'samenleven met misdaad'

Tijdens de expo 'Het museum van de misdaad' (26.10.2018 t.e.m. 30.04.2019), kan je vanaf december elke maand op een zondagvoormiddag in het STAM terecht voor een duolezing. Deze lezingen maken deel uit van de reeks 'Samenleven met misdaad'. Daarin bundelen STAM en Vormingplus hun gezamenlijke randprogramma bij deze expo.

Organisatie: het STAM i.s.m. Vormingplus Gent-Eeklo.