STA M
Agenda

parlé détiné: fatih devos in de gevangenis

18.11.2018
Fatih

inschrijvingenover de exporeeks 'samenleven met misdaad'

  • Zondag 18 november 2018
  • Van 13.30 tot 17 uur
  • Plaats: Gevangenis Gent, Niewewandeling 89
  • Prijs: gratis

Tijdens Parlé Détiné komt een inspirerende spreker aan het woord in de gevangenis van Gent. Samen met gedetineerden luister je naar zijn verhaal over de thema’s die hem nauw aan het hart liggen, zijn ervaringen, zijn passie. Na de voordracht ga je in gemengde groepjes in gesprek over het thema van de lezing. Vooraf krijg je als externe deelnemer uitleg over de werking van de gevangenis in Gent.

Op zondagnamiddag 18 november is de Gentse rapper Fatih Devos te gast als spreker. Maatschappelijk engagement staat centraal in zijn leven. Zelf groeide hij op tussen twee culturen, met een Turkse vader en een Vlaamse moeder, in de Gentse Rabotwijk. Fatih ziet zichzelf als een wandelende brug tussen culturen en gemeenschappen. Hij denkt dat dit altijd een weerslag zal hebben op zijn werk. Hij schreef heel wat nummers over hoe het is om tussen twee werelden op te groeien die je beide in hokjes proberen te stoppen en andere verwachtingen van je hebben.

“Ik praat niet over big booties, of poen pakken
Ik probeer de maatschappij in mijn gedichten te vatten
In de taal van het beton, ’t echte harde harde leven
Soms geven, soms nemen, soms lachen, soms wenen”

(uit nummer Contradictio - Fatih)

De expo Het museum van de misdaad is te bezoeken in het STAM vanaf 26 oktober 2018 t.e.m. 30 april 2019.

Een organisatie van De Rode Antraciet, Moderator vzw, CAW Oost-Vlaanderen | Justitieel Welzijnswerk, STAM, Bibliotheek De Krook, Universiteit Gent
© foto: Fatih Devos

praktisch: inschrijven voor 4 november

Je dient ten laatste op 4/11 in te schrijven. Vervolgens ontvang je een mail waarin bijkomende informatie gevraagd wordt in functie van een screening door justitie om toegelaten te worden in de gevangenis.

Ook in het STAM

Stadsmuseum Gent

Bijlokesite
Godshuizenlaan 2 - 9000 Gent
09 267 14 00
info@stamgent.be

  • Vlaanderen verbeelding werkt
  • Logo Gent 125Px
made by