STA'Mtickets

LAVA door studio ORKA (6+) deze zomer UITVERKOCHT

Lava2Web
kids proof

'LAVA heeft de bedoeling te verbazen en dat lukt. Met allerlei trucjes wordt het publiek aan het twijfelen gebracht. Het wantrouwen valt weg en terwijl de een met open mond toekijkt, zegt een ander 'hoe kan dat?' De magie van theater.' (De Standaard)

Speciaal voor de STAMtentoonstelling 'Ondergronds', en ook omdat ze zelf 15 jaar bestaan, herwerkte Studio ORKA een van hun eerste voorstellingen: 'LAVA, een bodemonderzoek'. Hou je klaar voor een wonderbaarlijke theaterbeleving.

een bodemonderzoek

Drie bodemonderzoekers hebben tijdens de aanleg van een ondergrondse parking onverwacht een wonderbaarlijke ontdekking gedaan. Op 15 meter diepte hoorden ze ineens vreemde, onverklaarbare geluiden. Met minicamera's zetten ze het onderzoek verder en vinden tastbare bewijzen dat er onder onze aardkorst, tussen de mollen en de aardwormen, leven is! Een select publiek wordt uitgenodigd op de onderzoekssite en is getuige van dit ondergrondse mysterie. Kunnen ze dit geheim bewaren?

LAVA, één van de eerste voorstellingen die Studio ORKA ooit maakte (2006), wordt speciaal voor deze tentoonstelling herwerkt. LAVA was meteen een schot in de roos; de voorstelling speelde in binnen- en buitenland en werd in 2007 geselecteerd voor het Theaterfestival. (Beeld © Thomas De Meyer)

Concept en uitwerking: Studio ORKA: Martine Decroos, Philippe Van de Velde, Katrien Pierlet, Brenda Bertin, Dominique Van Malder

Spel: Dominique Van Malder, Jo Jochems, Griet Dobbelaere, Katrien Pierlet, Ilse De Koe, Mats Vandroogenbroeck, Lucie Plasschaert

Techniek: Niels Ieven, Pepijn Devriendt

veel kinderen 6+ aub :)

De voorstelling werkt best met veel kinderen in het publiek, bij deze een warme oproep om per volwassene een kind mee te brengen! Wel 6+ want jongere kinderen worden niet toegelaten.

de extra data en tijdstippen

De voorstellingen van april, die wegens corona geannuleerd werden, werden opnieuw ingepland tussen 20 en 30 augustus en de tickethouders verhuisden mee.

Hier is de lijst van de 21 extra voorstellingen met telkens 35 nieuwe plaatsen:

 • maandag 31 augustus 2020 om 11.30 - 13.30 - 15.30 uur
 • zaterdag 5 september 2020 om 11.30 - 13.30 - 15.30 uur
 • zondag 6 september 2020 om 11.30 - 13.30 - 15.30 uur
 • zaterdag 12 september 2020 om 11.30 - 13.30 - 15.30 uur
 • zondag 13 september 2020 om 11.30 - 13.30 - 15.30 uur
 • zaterdag 19 september 2020 om 11.30 - 13.30 - 15.30 uur
 • zondag 20 september 2020 om 11.30 - 13.30 - 15.30 uur

tickets

Tickets kosten 15 euro. Voor kinderen (vanaf 6 t.e.m. 12 jaar) is het 8 euro. De ticketverkoop gebeurt via Muziekcentrum De Bijloke.

ticketverkoop vanaf 1 juli om 14 uur

vragen m.b.t. ticketing?

Als je vragen hebt m.b.t. de ticketing of je bestelling kan je terecht bij

T +32 (0)9 267 14 00
E info@stamgent.be

praktisch

LAVA is een kleinschalige voorstelling, op de binnenkoer van het STAM. Locatie en voorstelling worden aangepast om in lijn te zijn met de veiligheidsmaatregelen. Zo zal het publiek bijvoorbeeld niet in het tentje, maar in de openlucht zitten.

 • Vergeet je ticket(s) niet mee te brengen.
 • Kom een kwartier vroeger dan het begin van de voorstelling.
 • Kinderen onder de 6 jaar worden niet toegelaten tot de voorstelling.
 • Ingang via de STAMexpo 'Ondergronds in de stad', verzamelen per bubbel buiten vóór de ingang.
 • De voorstelling vindt plaats in openlucht... Bij zon: pet, zonnebril en zonnecrème voorzien, bij regen: regenjas of poncho met kap (geen paraplu's)
 • Volg steeds het circulatieplan, de geldende maatregelen en de aanwijzingen van het personeel strikt op.
 • Het dragen van een mondmasker op momenten van circulatie en tijdens de voorstelling is verplicht voor iedereen van 12 jaar of ouder.

studio ORKA in de expo zelf

Ook in de STAMexpo 'Ondergronds in de stad' zelf maak je Studio ORKA mee. Hun installatie richt daar de hoofdlamp op dieren die op -1 onder de stad leven... Raakt de ondergrond door de mens té vol? Wat vinden de dieren ervan? Vraag het aan rat, pier, mier en mol!

bijloke wonderland

Deze reeks voorstellingen valt samen met het zomerfestival 'Bijloke Wonderland' op de Bijlokesite door Muziekcentrum De Bijloke en LOD muziektheater. Openlucht, coronaproof en intiem... daar kan het STAM zich helemaal in vinden!