Met een ledenkaart van de Gezinsbond geniet je korting tijdens de krokusvakantie: je betaalt 6 euro ipv 10 euro. Koop hier je tickets (bestellen via de knop ‘Krokuskriebels Gezinsbond’ en je ledenkaart meebrengen als je het museum bezoekt, bedankt).
Voor kinderen en jongeren t.e.m. 18 jaar is het STAM (altijd) gratis. Wel mee te reserveren via de online ticketing.
Krokusvakantie 2021 in het STAM... bezoek de pas vernieuwde vaste tentoonstelling Het verhaal van Gent. Ontdek en hérontdek! Probeer het kersverse kinderspoor uit, ouders en kinderen samen.
Wél aankomen, aub! Een speels kinderspoor loopt sinds de vernieuwing van het STAM doorheen alle museumzalen.
Per zaal in het museum en dus per tijdsperiode in de stadsgeschiedenis: een doe-installatie op maat van kinderen. Als handelaars, ambachtslui, architecten en citytrippers maken kinderen mee de stad. Ze verkopen stof, maken wapenschilden, bekleden gevels en stippelen routes uit. Alles op hún ritme.
Het kinderspoor mikt op kinderen van 6 tot 12 jaar, maar is ook leuk voor jonger en ouder. Samen uit te proberen tijdens je museumbezoek! Lees hier nog meer over het kinderspoor.
Dankzij de actie 'Krokuskriebels' van de Gezinsbond, genieten leden van de Gezinsbond in het STAM een korting tijdens de krokusvakantie (van zaterdag 13 t.e.m. zondag 21 februari 2021). Ze betalen geen 10 euro, maar 6 euro per persoon voor een museumbezoek. www.krokuskriebels.be
Voor kinderen en jongeren t.e.m. 18 jaar is de toegang tot het STAM altijd gratis.
Kom naar het STAM en ontdek 'Het verhaal van Gent', de vaste tentoonstelling. Loop over de gigantische luchtfoto, zie en voel de stad groeien en veranderen van vorm, ontdek unieke objecten, ga op in digitale animaties en verdwaal in muurbrede kaarten.
Word jij de Held van de Hoogbouw? Een speels parcours loopt door de zalen van de expo 'SkYline'. Snel Ruitenwasser Rudy, Schatbewaarder Samir, Kathedralenbouwer Karel, Buurvrouw Berna en Gids Gita te hulp!
Wél aankomen, aub! Een speels kinderspoor dat door alle museumzalen loopt. Als handelaars, ambachtslui, architecten en citytrippers maken kinderen mee de stad. Ze verkopen stof, bekleden gevels en stippelen routes uit.