Donkere dagen vragen om licht! Graffitilights maakt foto's van licht-tekeningen gemaakt met zelfgemaakte programmeerbare ledstrips. Spelen met lange sluitertijden doet de lichtbanen van bewegende lichtbronnen in beeld verschijnen als lichtsculpturen.
Deze sculpturen kan je enkel zien op de foto's die gemaakt worden, niet in de ruimte zelf!
De natuurlijke habitat van Graffitilights is de stad, vaak in interactie met street art. Maar deze kerstvakantie, van woensdag 2 januari t.e.m. zondag 6 januari 2019 telkens tussen 15 en 17 uur, vormt de abdijkerk van het STAM de setting.
Kom en zie hoe lightpainting in zijn werk gaat en experimenteer zelf ook eens! Weet je ook zo'n spectaculaire lichtsporen in beeld te toveren als de mannen van Graffitilights? Alle resultaten verschijnen na de workshop in een online foto-album.
De kleinsten kunnen ook de doolhofstad van DE VAN HUT verkennen (foto: Johannes Vande Voorde).
Als je dan toch in het STAM bent, vergeet dan Het verhaal van Gent en/of Het museum van de misdaad (16+) niet te bezoeken... !
De vaste tentoonstelling van het STAM is 'Het verhaal van Gent'. Een chronologisch circuit neemt je mee op reis door de tijd en maakt de vele lagen van de stad leesbaar voor iedereen.
De gerechtelijke politie van Gent bewaart sinds de jaren 1930 een eigenaardige verzameling: foto’s, objecten en dossiers die illustreren hoe misdaden werden opgelost. Met deze 'criminele collectie' maakt het STAM een tentoonstelling.
Doe je ‘Het verhaal van Gent’, dan kom je ook een gezellig familieatelier tegen vol met bouwelementen. Wat als ... jij de stad mag vormgeven? Hoe zou die er dan uitzien? Aan de slag!
Wél aankomen, aub! Een speels kinderspoor dat door alle museumzalen loopt. Als handelaars, ambachtslui, architecten en citytrippers maken kinderen mee de stad. Ze verkopen stof, bekleden gevels en stippelen routes uit.
Het STAMplein is een gratis stukje museum met een wisselende programmatie. Ontdek er de schatten van de vierde aflevering van het erfgoedproject 'De vierkante kilometer: Ledeberg'.