STA'M

gesprek/performance 'crime and punishment'

Peteraers

In de rand van de expo 'Het museum van de misdaad', programmeert het STAM de interactieve performance ‘Crime and Punishment’ van kunstenaar, theatermaker en filosoof Peter Aers waarin hij zich laat zich inspireren door filosofe Hannah Arendt.

Een misdaad vraagt om een oordeel - daar gaan we van uit. Maar is de misdaad wel een misdaad? Wat een evident antwoord lijkt te worden, blijkt algauw een kluwen van waarden en moeilijke beslissingen.

Wie zijn wij, als groep? In deze performance gaan we samen in gesprek en stellen we onze oordelen, waarden en grenzen in vraag. Hoe wijzen we schuld toe aan anderen, welke waarden staan op het spel en welke straf willen we geven, indien nodig? In ‘Crime and Punishment’ deconstrueert Peter Aers hoe we ons organiseren om te oordelen en laat hij ons verbaasd achter met onze overtuigingen.

Peter Aers studeerde filosofie in Gent en Genève en theater in Brussel. Via verschillende oefeningen, gesprekken en voorstellingen plaatst hij de dialoog met het publiek centraal. Met de gespreksperformances onderzoekt hij hoe we kunnen spreken in een gemeenschap en hoe we ons verhouden als individu in die gemeenschap.

groepsboekingen

Deze voorstelling is ook te boeken voor groepen van 2 maart tot en met 24 maart 2019 en van 15 april tot en met 30 april 2019, tijdens de openingsuren van het museum.

  • Duur van de voorstelling: 2,5 uur
  • Groepsgrootte: min. 12 personen, max. 20 personen
  • Prijs per groep: 200 euro - schoolgroepen secundair onderwijs: 150 euro (dit is exclusief expo-tickets, voor de tarieven, klik hier)

Stuur een mailtje naar Famke Dhont voor meer info en om een tijdsblok af te spreken.


Performance door Peter Aers ontwikkeld als Vooruit-stadsresident.
Een organisatie van het STAM i.s.m. Vormingplus.
Deel van de reeks 'Samenleven met misdaad'.