Vraag je bezoek online aan of contacteer BOEKjeBEZOEK telefonisch via + 32 (0)9 210 10 75 (ma - vrij, van 9 tot 17 uur).
Laat je met je groep rondleiden door historica en curator Tina De Gendt in de expo 'De Poorten. Op 't randje van de stad'. Krijg het verhaal achter de expo te horen en ontdek hoe Tina De Gendt jarenlang haar onderzoek voerde in de poortwijken en haar methodiek verfijnde.
Tina De Gendt (1982) is historica en auteur en werkte de voorbije jaren als historian in residence voor het STAM en Erfgoedcel Gent. Ze engageert zich in tal van projecten rond migratie-erfgoed en bracht voor ons erfgoedtraject De vierkante kilometer de superdiverse poortwijken van Gent en hun verborgen stadsgeschiedenissen in kaart, samen met buurtbewoners. Tina De Gendt publiceerde o.m. Turkije aan de Leie (2014), Ons gedeeld verleden (2023) en De Poorten (2024).
Heb je inhoudelijke vragen over deze STAMrondleiding of krijg je graag wat advies van iemand die met je meedenkt?
STAMcontact: Emma Verschraegen
+32 (0)9 267 14 64
E-mail: emma.verschraegen@stad.gent
Eeuwenlang kwam je de stad binnen via gigantische poorten. Vandaag vind je precies op die plaatsen dynamische en kleurrijke stadswijken. Wat gebeurde hier de afgelopen twee eeuwen? Hoe werd de stad hier gevormd en hertekend? De meest besproken delen van de stad nemen in deze expo zelf het woord. Op 't randje van de stad, maar centraal in deze expo.
Laat je met je groep rondleiden door een gids in de tijdelijke STAMexpo 'De Poorten'.
Laat je met je groep rondleiden door een 'young local' in de tijdelijke STAMexpo 'De Poorten', op Late Donderdag.
Mini-expo in Dampoortstation over de Dampoort, een plek waar mensen al eeuwenlang aankomen en vertrekken, waar verkeer stilstaat en weer in beweging komt.
Ontdek alle bochtjes en gaatjes van 'Het verhaal van Gent' met het luisterspel 'Santé m'n Ratje'. Luister en speel samen met Ratje in het STAM, ideaal voor kinderen van 4 t.e.m. 9 jaar.
Wél aankomen, aub! Een speels kinderspoor dat door alle museumzalen loopt. Als handelaars, ambachtslui, architecten en citytrippers maken kinderen mee de stad. Ze verkopen stof, bekleden gevels en stippelen routes uit.