STA M
Agenda

expert op zondag: wout de vuyst

28.08.2016
Expert Woutdevuyst Handlewithcare

schrijf je in

  • Start: om 10.30 uur in de STAMinkomhal
  • Duur: 1 uur - 1,5 uur
  • Prijs: 4 euro

bronnenmateriaal over de collectie

Voor een museum zijn niet alleen de objecten zelf belangrijk, maar ook de verhalen achter de stukken. Voor wie werden ze gemaakt? In welke context werden ze gebruikt? Is er een link met een bepaalde historische gebeurtenis, een locatie in de stad, een vereniging of een instelling? Waarom werden ze ooit verworven door het museum?

In de meer dan 180 jaar verzamelgeschiedenis werden heel wat gegevens over de objecten genoteerd. Dit bronnenmateriaal zit echter verspreid over verschillende inventarissen, registers, dossiers, publicaties, … Aan de hand van collectiestukken toont Wout De Vuyst het belang aan van dit bronnenmateriaal voor het onderzoek over de collectie.

Wout De Vuyst studeerde Kunstwetenschappen aan de UGent en Monumenten- en landschapszorg in Antwerpen. Hij werkte als zelfstandig bouwhistoricus en bij het Sint-Lukasarchief in Brussel. Van bij de start van de erfgoedcel Gent Cultuurstad was hij betrokken bij de voorbereiding van het STAM, waar hij nu nog steeds werkzaam is.


reeks 'experts op zondag'

In het kader van het project 'Handle with care' geeft een reeks van experts uitleg aan een geïnteresseerd publiek van maximum 15 personen. Op zondagen 5, 12, 19 en 26 juni en 21 en 28 augustus 2016.

Ook in het STAM

Stadsmuseum Gent

Bijlokesite
Godshuizenlaan 2 - 9000 Gent
09 267 14 00
info@stamgent.be

  • Vlaanderen verbeelding werkt
  • Logo Gent 125Px
made by