STA M
Agenda

durf mee te doen

22.05.2016
Durfmeetedoen Michielhendryckx
  • Breng materiaal binnen via www.durfmeetedoen.be
  • Of breng het zondag 22 mei naar het STAM tussen 10 en 18 uur

In 2017 bestaat de Universiteit Gent 200 jaar. Het STAM en de UGent plannen een tentoonstelling (opening oktober 2017) en een boek met 200 objecten die met die lange geschiedenis verbonden zijn.

Foto: Burgemeester Termont en Rector De Paepe © Michiel Hendryckx

Heb jij (weet van) interessant materiaal dat hierin past? We zoeken objecten, foto’s, getuigenissen, persoonlijke verhalen, filmpjes, muziekcomposities, ... alles wat kan bijdragen om de expo en het boek leven in te blazen. Iedereen mag zich aangesproken voelen: Gentenaars, studenten, medewerkers van de UGent en Stad Gent, alumni, kotmadammen, cafébazen, frituuruitbaters, wijkagenten, Erasmusstudenten, ...

Materiaal bezorgen kan via www.durfmeetedoen.be.

Wil je een object binnen brengen en je verhaal meteen vertellen, dan kan dat op 22 mei 2016 van 10 tot 18 uur in het STAM.

Voor vragen of meer info kan je terecht op durfmeetedoen@UGent.be.


handle with care

In het STAM loopt op dat moment het project Handle with care, dat in de abdijkerk toont hoe we achter de schermen omgaan met objecten die tot de collectie behoren, en welke weg ze afleggen.

Het materiaal dat je op 22 mei binnenbrengt, zal deze weg afleggen waar je bij bent: het wordt gefotografeerd, ingescand, beschreven, gedigitaliseerd, geïnventariseerd. Eventueel ingepakt en opgeborgen. En het verhaal dat je erbij vertelt, komt eraan vast te hangen.

Durf mee te doen en kom af!

Ook in het STAM

Stadsmuseum Gent

Bijlokesite
Godshuizenlaan 2 - 9000 Gent
09 267 14 00
info@stamgent.be

  • Vlaanderen verbeelding werkt
  • Logo Gent 125Px
made by