STA M
Agenda

Lezing: 'Eerste hulp bij polychrome gevallen'

28.11.2021
Dag van de wetenschap STAM 00944
Inschrijven

Beeld: STAMcollectie

Wat als erfgoed beschadigd raakt? Conservator/restaurateur Els Malyster vertelt vanuit haar eigen ervaringen en expertise wat er komt kijken bij de restauratie van een kunstvoorwerp, zoals bij het polychrome beeld 'Onze-Lieve-Vrouw van de rozenkrans' uit de STAMcollectie.

Het volledige proces wordt toegelicht: van een grondige inspectie tot de effectieve behandeling. Ook de uitdagingen en moeilijkheden komen aan bod. Elk kunstvoorwerp vraagt namelijk een andere aanpak, waardoor het conserveren/restaureren een nooit aflatende in-vraag-stelling is van het voorwerp en onszelf.

Els Malyster

In 1994 studeerde Els Malyster af als conservator/restaurateur. De eerste jaren deed ze voornamelijk ervaring op in samenwerking met andere restaurateurs in verschillende disciplines. Maar uiteindelijk vraagt dit beroep zich te specialiseren, en verdiepte ze zich in het conserveren/restaureren van polychrome beelden en schilderijen. Dit bracht haar overal in Vlaanderen, van de kust tot in het verre Limburg, maar ook dikwijls thuis in het atelier.

Werken uit deze tentoonstelling

Ook in het STAM

Stadsmuseum Gent

Bijlokesite
Godshuizenlaan 2 - 9000 Gent
09 267 14 00
info@stamgent.be

  • Vlaanderen verbeelding werkt
  • Logo Gent 125Px
made by