STA M
Agenda

VOLZET - Cursus geschiedenis ín het museum

21.09.2021 14.12.2021
Nieuws cursus
VOLZET
  • Lessenreeks ín het museum
  • 21 september t.e.m. 14 december 2021
  • STAM i.s.m. CVO Groeipunt
  • VOLZET

Een reeks van twaalf lessen stadsgeschiedenis, ín het STAM, het museum dat in zijn vaste tentoonstelling 'Het verhaal van Gent' vertelt. Een samenwerking tussen het STAM en CVO Groeipunt.

De cursus volgt de chronologie die ook in het museum als rode draad gebruikt wordt. De lakenhandel, de abdijen, de ambachten, de textielindustrie, religieuze ordes, waterlopen, … zijn enkele van de thema’s die worden belicht. En er wordt ingezoomd op objecten. Wat beeldt het wapenschild af? Van wie is die buste? Waarvoor diende dat voorwerp? Welk verhaal zit er achter dat schilderij? Het STAM zit in het nieuw en de objecten die te zien zijn in de museumzalen dragen het verhaal meer dan ooit.

Daarnaast nemen we ook de tijd om de museumgebouwen en de Bijlokesite te bezoeken. Kamers die voor een gewone museumbezoeker niet toegankelijk zijn, gaan open. En uiteraard mag een bezoek aan de nieuwe grote luchtfoto van Gent niet ontbreken.

Dit najaar, op dinsdagavond

We bieden deze lessenreeks aan op dinsdagavond van 18 tot 20.55 uur. De eerste les is op 21 september, de laatste op 14 december 2021. Deze reeks is intussen VOLZET, maar er komen nieuwe reeksen in het voorjaar.

Blijf op de hoogte

Wie op de hoogte wil gehouden worden van nieuwe reeksen, kan een mailtje sturen naar Miguel De Clercq van CVO Groeipunt.

Ook in het STAM

Stadsmuseum Gent

Bijlokesite
Godshuizenlaan 2 - 9000 Gent
09 267 14 00
info@stamgent.be

  • Vlaanderen verbeelding werkt
  • Logo Gent 125Px
made by