STA M
Agenda

CoGhent Festival

02.06.2023 03.06.2023
Collectievande Gentenaar
Tickets
  • Gratis toegang voor Gentenaars op zaterdag 3 juni
  • Faceswap met de STAMcollectie

CoGhent Festival is twee dagen vol lokale en internationale kruisbestuiving tussen musea, cultuur, erfgoed, design, creatieve industrie, onderwijs, technologie, lokale besturen, slimme steden, onderzoek, open data, kunst en buurtwerk.
Kom leren, beleven, doen en ontmoeten!

Wat als digitaal erfgoed publiek goed wordt en iedereen ermee aan de slag kan gaan? Wat als een buurtwerker de handen in elkaar slaat met een museummedewerker? Wat gebeurt er als je een hoogtechnologische box vol digitale collecties neerpoot in een woonwijk, naast een school of een woonzorgcentrum?

Op vrijdag 2 en zaterdag 3 juni presenteert de Collectie van de Gentenaar de resultaten van een avontuurlijke tocht met cultureel erfgoed in Gentse wijken en met Gentse burgers. Doe mee met de workshops en demo’s. Geniet van de filmvertoningen van de verschillende verhalen uit de CoGent-box én van een heuse première over het leven in Gent vroeger en nu. Feest mee op het slotfeest van de Collectie van de Gentenaar.

Strike a pose met de STAMcollectie

Het STAM is voor de gelegenheid gratis toegankelijk op zaterdag 3 juni en je kan er ook een van de toepassingen testen die er kwam dankzij de Collectie van de Gentenaar. AI-expert ML6 selecteerde een aantal portretten en figuren uit de STAMcollectie waarmee je kan faceswappen. Kom eens testen hoe jij eruit ziet als een 19de-eeuwse hofdame of zet je gezicht in de buste van een borstbeeld van pakweg koning Willem I.

Ook in het STAM

Stadsmuseum Gent

Bijlokesite
Godshuizenlaan 2 - 9000 Gent
09 267 14 00
info@stamgent.be

  • Vlaanderen verbeelding werkt
  • Logo Gent 125Px
made by