STA M
Agenda

Ongewenst (buitenexpo)

07.06.2024 30.09.2024
Ongewenst website

Zo’n honderd leerlingen uit het vijfde jaar audiovisuele vorming van Kunsthumaniora Sint-Lucas Gent namen de afgelopen twee schooljaren deel aan een participatief traject met Stad Gent en Plan International. Het resultaat is een bijzondere buitenexpo in onze voortuin, die je doet stilstaan bij grensoverschrijdend gedrag en straatintimidatie.

20240521 Sint Lucas Poster Ongewenst STAM page 0001

De buitenexpo bestaat uit ruim twintig artistieke foto’s. Een diverse selectie van nachtelijke straatbeelden tot intense close-ups en breekbare portretten. Met hun camera ontrafelen de leerlingen de complexe oorzaken van straatintimidatie. Elke foto is een getuigenis, een verhaal, een oproep tot reflectie. Een gedicht van een van de leerlingen tussen de foto’s ondersteunt de boodschap.

Nee is nee, enkel ja is oké

De buitenexpo kadert in de campagne ‘Nee is nee, enkel ja is oké’ van de Stad Gent en past ook in het jaar dat Gent Europese Jongerenhoofdstad is. Jongeren zaten aan het roer van deze expo, van concept tot uitwerking.

Deze expo is een stap naar bewustwording rond seksuele intimidatie op straat. Een fenomeen dat nog al te vaak wordt weggewuifd. De leerlingen nodigen je uit om tijd te nemen en de foto's te laten 'binnenkomen': verplaats je eens in slachtoffers en andere betrokkenen. Want verandering begint met een blik, en elke blik telt.

Zelf behoefte aan een gesprek of nood aan meer informatie? Surf naar www.stad.gent/neeisnee.

In de pers

Met de steun van

  • Kunsthumaniora Sint Lucas Gent
  • Logo Stad Gent
  • Logo Plan International

Ook in het STAM

Stadsmuseum Gent

Bijlokesite
Godshuizenlaan 2 - 9000 Gent
09 267 14 00
info@stamgent.be

  • Vlaanderen verbeelding werkt
  • Logo Gent 125Px
made by