STA M
Agenda

a glimpse: salon mei

07.05.2017
Salon Glimpse

alle salons

over de expo

  • Zondag 7 mei 2017
  • Van 10.30 tot 12 uur
  • Vrij toegankelijk in de expo
  • Inschrijven hoeft niet

a glimpse: elke maand een salon

Tijdens de expo 'A glimpse of where we're going', nodigt Elly Van Eeghem elke maand in een salon medemakers en externe stemmen uit om in gesprek te gaan met elkaar en met het publiek over hun blik op toekomstige verstedelijking. Ze doen dat aan de hand van een concrete inspiratiebron die ze meebrengen: een boek, film, persoon, droom, … De gesprekken worden gefilmd en achteraf toegevoegd aan de tentoonstelling.


de gesprekspartners in mei

Dirk Boncquet (°1950) is opgeleid als architect en werkte jarenlang als adjunct en later als directeur van de Gentse stadsdienst Monumentenzorg en Architectuur.

Luc Deleu (°1944) is kunstenaar/architect en oprichter van T.O.P. Office in Antwerpen. Dit bureau werkt al jaren rond ‘orbanisme’, urbanisme op wereldschaal.

Cédric Noël (°1978) is beeldend kunstenaar en docent in Espace Urbain aan ENSAV La Cambre in Brussel. Zijn werk is geïnspireerd door wetenschappelijke onderzoeksmethodes rond de productie en receptie van beelden.

Mira Sanders (°1973) is beeldend kunstenaar en docent in Mixed Media en Experimentele Architectuur aan Sint-Lucas KU Leuven. Haar werk, een combinatie van video, tekenkunst en installatie, is een constant onderzoek naar grenzen en de mensen en verhalen die hen bevolken.

Ook in het STAM

Stadsmuseum Gent

Bijlokesite
Godshuizenlaan 2 - 9000 Gent
09 267 14 00
info@stamgent.be

  • Vlaanderen verbeelding werkt
  • Logo Gent 125Px
made by