STA M
Agenda

a glimpse: atelier textiel

22.01.2017
Glimpse Naomikerkhove

schrijf je in

  • Zondag 22 januari 2017
  • Van 13.30 tot 16.30 uur
  • Prijs: je expo-ticket + 10 euro voor het atelier (incl. koffie en thee)
  • Voor ervaren naaiers/naaisters van alle leeftijden (max. 15 deelnemers)
  • Als mogelijk eigen naaimachine en borduurvoet meebrengen (indien niet mogelijk, dan wordt er naald en draad voor jou voorzien)

Kunstenaar Naomi Kerkhove borduurt de stad van de toekomst in een beeldverhaal. Samen met ervaren naaiers/naaisters van alle leeftijden gaat ze tekenen, en zelfs bouwen, met textiel.

Improviserend en experimenterend met aluminium, textiel en borduursels, gaan Naomi en co de dichtheid van en de beweging in de stad van morgen in kaart brengen en nieuwe stadsvolumes creëren. Voor er aan het bouwen wordt gegaan, wordt er eerst getekend.

Naomi Kerkhove (°1984) is kunstenaar en maakt tekeningen, installaties en borduurarchitectuur. Sommige maken deel uit van performances zoals White Out of Forest Fruit. Sinds 2015 neemt haar werk een nieuwe richting met ondermeer tekeningen op groot formaat.

Bekijk hier een portret van Naomi Kerkhove door Iedereen Beroemd! (VRT) n.a.v. Forest Fruit in DeStudio (Antwerpen).a glimpse: een reeks ateliers

Tijdens de expo A glimpse of where we're going programmeert Elly Van Eeghem een reeks ateliers. Daarin denkt een kleine groep deelnemers al doende na over toekomstige verstedelijking. Onder de leiding van telkens een andere medemaker. Vanuit telkens een ander medium: sculptuur, grafiek, geluid, textiel, architectuur, archeologie, maquette. De ateliers vinden plaats in de tentoonstelling zelf en de resultaten worden er achteraf deel van.

Ook in het STAM

Stadsmuseum Gent

Bijlokesite
Godshuizenlaan 2 - 9000 Gent
09 267 14 00
info@stamgent.be

  • Vlaanderen verbeelding werkt
  • Logo Gent 125Px
made by