bezoek het STAM

a glimpse: salon april

Salon Glimpse

a glimpse: elke maand een salon

Tijdens de expo 'A glimpse of where we're going', nodigt Elly Van Eeghem elke maand in een salon medemakers en externe stemmen uit om in gesprek te gaan met elkaar en met het publiek over hun blik op toekomstige verstedelijking. Ze doen dat aan de hand van een concrete inspiratiebron die ze meebrengen: een boek, film, persoon, droom, … De gesprekken worden gefilmd en achteraf toegevoegd aan de tentoonstelling.


de gesprekspartners in april

Simon Allemeersch (°1980) werkt als theatermaker. Hij is onderdeel van het collectief Lucinda Ra en stadsresident bij Kunstencentrum Vooruit. Hij werkte geruime tijd in de Rabottorens in Gent.

Koenraad Belsack (°1975) is oprichter en eigenaar van Upgrade Estate, een vastgoedontwikkelaar met focus op studentenhuisvesting.

Thomas Dawance (°1975) studeerde architectuur in Luik, ontwikkelingssamenwerking en sociologie in Brussel. Hij is voormalig kraker en militant bij verenigingen voor het recht op wonen en was raadgever van de Brusselse Staatssecretaris voor Huisvesting. Momenteel is hij projectverantwoordelijke bij Community Land Trust Brussel.

Riet Steel (°1981) werkt als onderzoeker bij Samenlevingsopbouw Vlaanderen vzw.