STA'M

a glimpse: atelier grafiek

Kaatje Vermeire Atelier Grafiek
kids proof

Illustrator Kaatje Vermeire gaat op Kunstendag voor Kinderen in het STAMatelier aan de slag rond de stad van morgen. Hoe ziet het klimaat van de toekomstige stad eruit? Wegwerpmaterialen worden gebruikt en gelaagd verwerkt. Tekenen, knippen, plakken, scheuren, stempelen, drukken, etsen... een nieuw stedelijk klimaat krijgt vorm dankzij allerlei grafische technieken. Het resultaat wordt deel van de tentoonstelling.

Kaatje Vermeire (°1981, Gent) maakt illustraties voor prentenboeken. Ze nodigt jong en oud uit om te verdwalen in haar eigenzinnige beelden die ze via zorgvuldig gekozen materialen en grafische technieken verwerkt tot sprekende werelden.


a glimpse: een reeks ateliers

Tijdens de expo A glimpse of where we're going programmeert Elly Van Eeghem een reeks ateliers. Daarin denkt een kleine groep deelnemers al doende na over toekomstige verstedelijking. Onder de leiding van telkens een andere medemaker. Vanuit telkens een ander medium: sculptuur, grafiek, geluid, textiel, architectuur, archeologie, maquette. De ateliers vinden plaats in de tentoonstelling zelf en de resultaten worden er achteraf deel van.