bezoek het STAM

STAM +

Combineer een bezoek aan het STAM met andere elementen in Gent. Zet de kers op de taart met een wandeling in Gent zelf - het Stadsmuseum is immers ideaal als introductie op een bezoek aan de stad! Stap aan de Bijlokekaai in een bootje voor een taxi- of themavaart op het water, of laat huurfietsen klaarzetten aan het STAM voor je groep. Of ga na een stop in het STAMcafé naar een concert in het naburige Muziekcentrum. Er zijn vele mogelijkheden, zowel voor groepen als voor individuelen.

Reserveren/boeken gebeurt bij de verschillende organisaties zelf, hieronder opgesomd.

+ andere musea en monumenten

De CityCard Gent opent niet alleen de deuren van het STAM, maar van alle belangrijke Gentse musea, monumenten en attracties. Bovendien omvat de CityCard gratis tram- en busvervoer in de stad, een gegidste boottocht op de Gentse binnenwateren, gebruik van de hop on hop off watertram (1 dag - tijdens het seizoen) én de huur van een fiets (1 dag).

Prijs: € 30 (48 uur geldig) of € 35 (72 uur geldig). Te koop aan alle museumbalies (ook in het STAM), in het infokantoor Toerisme Gent, in de hotels, in de verkooppunten van vervoersmaatschappij De Lijn, in Fnac Gent en in Uitbureau.

+ rondvaarten op het water

Groepen kunnen een taxiboot boeken aan de Bijlokekaai h/t centrum, of een thematische rondvaart die aan de Bijlokekaai vertrekt.

Boat in Gent
De Bootjes van Gent
Gent Watertoerist
Rederij De Gentenaer

Individuelen kunnen in 2017 van 1 april t.e.m. 1 november tijdens het weekend gebruik maken van de Gentse watertram:hoponhopoff.be. Halte 3 ligt op nog geen 100 meter van het STAM!

+ concert op de bijlokesite


STAM + tweegangenlunch + matineeconcert

Groepen van minimum 20 personen kunnen genieten van een bijzonder cultureel dagprogramma op de Bijlokesite. Het STAM werkt daarvoor samen met Muziekcentrum De Bijloke. Het programma voor seizoen '17-'18 is:

  • een onthaal met een kopje koffie in het STAMcafé,
  • een gegidste rondleiding doorheen Het verhaal van Gent in het STAM, OF doorheen de tijdelijke tentoonstelling Stad en universiteit (van 6 oktober 2017 t.e.m. 27 maart 2018)
  • een tweegangenlunch in Baskuul aan de overkant van de Bijlokesite,
  • en daarna een intiem matineeconcert in het Kraakhuis van Muziekcentrum De Bijloke.

De reeks van opmerkelijke soilisten/duo's/trio's in seizoen '17-'18: Liebrecht Vanbeckevoort, Trio Amethys, Duo Bilitis, Georgina Sánchez & Krzysztof Stypulkowski. Bekijk hier het overzicht van de matineeconcerten seizoen 2017-2018.

Dagprogramma van 10 tot 15 uur,
voor groepen van minimum 20 personen,

€ 57 per persoon,
op de data van de matineeconcerten:
donderdag 12 oktober 2017
donderdag 16 november 2017
dinsdag 13 maart 2018
donderdag 26 april 2018

Voor reservering of bij vragen, neem gerust contact op:
arrangementen@debijloke.be of T+32 (0)9 269 92 87