STA'M

met kinderen

Bezoek je het STAM met kinderen? De boeiende opstelling, tot de verbeelding sprekende objecten, lichtgevende luchtfotovloer, multimedia, luisterbanken en LEGOtorens in 'Het verhaal van Gent' kunnen hen vast bekoren! Of stuur hen, min of meer zelfstandig, op pad met het doe-boekje van STAMmascotte Cuberdanny. Tijdens juli en augustus 2018 is Vlieg er ook weer met een zoektocht, een vóelzoektocht deze keer...

In het STAMactiviteitenoverzicht herken je het kindvriendelijke aanbod aan het vliegje.

Je kan ook een gezinsrondleiding reserveren, of erop intekenen als het STAM er een organiseert.


zoektocht 'cuberdanny zoekt een toren'

Cuberdanny is zot van torens! Deze cuberdon op pootjes zou graag de top zijn van een toren in Gent. Maar waar moet die toren komen? En hoe moet die eruitzien? Hoe hoog is hij dan best? En… ? Dat zijn wat veel vragen voor Cuberdanny alleen. Help jij hem mee zoeken naar een geschikte toren? Ga in de STAMzalen doorheen Het verhaal van Gent op zoek naar Cuberdanny en beantwoord zijn vragen en opdrachten. Zo verzamel je heel wat tips.

Een doe-boekje vol leuke opdrachten en met prachtige illustraties van Pieter Gaudesaboos.

 • Voor kinderen vanaf 7 jaar die met hun (groot)ouders, tantes, ooms… een bezoekje brengen aan het STAM
 • Te verkrijgen aan de balie van het STAM - reserveren hoeft niet
 • Prijs: 5 euro
 • Duur: ongeveer 1,5 uur
zoektocht 'de schat van vlieg'

Voel jij wat Vlieg voelt? Hoe voelt het om in een stad te zijn? Ontdek al voelend de geschiedenis van Gent in de verschillende zalen en vind het antwoord op de vragen in de zoektocht. Als je de juiste tips verzamelt, weet je waar Vlieg de schatkist in het STAM verstopt heeft.

Vlieg verstopt deze zomer een schatkist op minder dan 5 kilometer van jouw huis. Begeef je met je voelsprieten naar een van de 300 schatten van Vlieg en verken een prikkelend parcours met de toppen van je vingers. Kriebels in je buik, zand tussen je tenen, een stekelvarken, een kruimelkoek of verf op een schildersdoek... Van welk gevoel hou jij het meest? De schatkist gevonden? Dan krijg je een voelwaaier boordevol spelletjes. Vlieg maakt een rode, blauwe en gele voelwaaier en verstopt in elk een verrassend gevoel. Verzamel ze alledrie, doe mee aan minstens drie zoektochten. Kijken mag, aanraken móet! Meer info op UiTmetVlieg.be/schattenvanvlieg.

 • Van 30 juni t.e.m. 31 augustus 2017
 • Voor kinderen van 6 tot 12 jaar
 • Te verkrijgen aan de balie van het STAM - reserveren hoeft niet
 • Prijs: gratis
rondleidingen voor gezinnen

Bij de STAMrondleidingen voor gezinnen neemt een gids jong en oud samen op sleeptouw - en is niet enkel de gids aan het woord, maar leer je ook van elkaar. Ontdek de stad en haar geschiedenis op interactieve wijze en kruip zelf in de huid van Keizer Karel!


schrijf je in voor een gezinsrondleiding

Tijdens de schoolvakanties, en meer bepaald de tussenvakanties, organiseert het STAM vaak gezinsrondleidingen waar individuele kinderen en hun (groot)ouders kunnen voor inschrijven. Hou het hier in de gaten!

reserveer online


boek een privé-gezinsrondleiding

Reserveer een gegidste gezinsrondleiding op een moment naar keuze voor je gezelschap. Anderhalf uur quality time met je kroost! Kwaliteit-tijd met het gezin, zelfs met meerdere gezinnen samen!

 • Voor kinderen vanaf 7 jaar
 • Duur: ongeveer 1,5 uur
 • Max. 20 pers.
 • Prijs: 75 euro
 • Tip: de toegang tot het museum is gratis t.e.m. 18 jaar.

reserveer online

of bel +32 (0)9 210 10 75 (ma - vrij, van 9 tot 18 uur)