bezoek het STAM

kinderen

Bezoek je het STAM met kinderen? De boeiende opstelling, tot de verbeelding sprekende objecten, lichtgevende luchtfotovloer, multimedia, luisterbanken en LEGOtorens in 'Het verhaal van Gent' kunnen hen vast bekoren! Of stuur hen, min of meer zelfstandig, op pad met het doe-boekje van STAMmascotte Cuberdanny.

De draken-expo is er een op maat van kinderen: met het luisterverhaal 'Drakonia' gaan ze in de tentoonstelling op wandel aan de hand - euh poot - van draakje Jakkes. En achteraf kunnen ze ravotten in het speelkasteel, gamen in de gameroom en knutselen in de drakenfabriek.

Tijdens de krokusvakantie 2017 zijn er extra's bij de expo 'Draken' zoals de vertoningen van een reeks kortfilmpjes waarin draken de hoofdrol spelen. In het STAMactiviteitenoverzicht herken je het kindvriendelijke aanbod aan het vliegje.

Je kan ook een gezinsrondleiding reserveren, of erop intekenen als het STAM er een organiseert.


cuberdanny zoektocht

Cuberdanny is zot van torens! Deze cuberdon op pootjes zou graag de top zijn van een toren in Gent. Maar waar moet die toren komen? En hoe moet die eruitzien? Hoe hoog is hij dan best? En… ? Dat zijn wat veel vragen voor Cuberdanny alleen. Help jij hem mee zoeken naar een geschikte toren? Ga in de STAMzalen doorheen Het verhaal van Gent op zoek naar Cuberdanny en beantwoord zijn vragen en opdrachten. Zo verzamel je heel wat tips.

Een doe-boekje vol leuke opdrachten en met prachtige illustraties van Pieter Gaudesaboos.

 • Voor kinderen vanaf 7 jaar die met hun (groot)ouders, tantes, ooms… een bezoekje brengen aan het STAM
 • Te verkrijgen aan de balie van het STAM - reserveren hoeft niet
 • Prijs: 5 euro
 • Duur: ongeveer 1,5 uur
luisterverhaal 'drakonia'

'Drakonia' is een luisterverhaal vol geluidseffecten, grappige toestanden en véél emoties. Klaar voor de echte waarheid over draken? Maak kennis met draakje Jakkes uit Drakonia. Hij ontmoet de zevenkoppige draak en mag zelfs gaan kijken naar het groot Joriske-Prik-toernooi. Van Duscha, zijn drakengids, leert Jakkes heel wat wetenswaardige weetjes over draken... én over mensen!

 • Voor kinderen vanaf 6 jaar die met hun (groot)ouders, ... een bezoek brengen aan de expo 'Draken'
 • Te verkrijgen aan de balie van het STAM - reserveren hoeft niet
 • Prijs: 3 euro
 • Duur: ongeveer 30 minuten

rondleidingen voor gezinnen

Bij de STAMrondleidingen voor gezinnen neemt een gids jong en oud samen op sleeptouw - en is niet enkel de gids aan het woord, maar leer je ook van elkaar. Ontdek de stad en haar geschiedenis op interactieve wijze en kruip zelf in de huid van Keizer Karel!

Reserveer een gegidste gezinsrondleiding op een moment naar keuze voor je gezelschap. Anderhalf uur quality time met je kroost! Kwaliteit-tijd met het gezin, zelfs met meerdere gezinnen samen!

 • Voor kinderen vanaf 7 jaar
 • Duur: ongeveer 1,5 uur
 • Max. 20 pers.
 • Prijs: 75 euro
 • Tip: de toegang tot het museum is gratis t.e.m. 18 jaar.

reserveer online

of bel +32 (0)9 210 10 75 (ma - vrij, van 9 tot 18 uur)

Tijdens de schoolvakanties, en meer bepaald de tussenvakanties, organiseert het STAM vaak gezinsrondleidingen waar individuele kinderen en hun (groot)ouders kunnen voor inschrijven. Hou het hier in de gaten!